Over Schouten Transport Polsbroek

Over Transportbedrijf Gebr. Schouten B.V.

Twee eeuwen ervaring in de transportwereld

De familie Schouten is al sinds de tijd van Napoleon actief in de transportbranche. Vanaf het allereerste begin is het mooie Polsbroek de vestigingsplaats, midden in het 'Groene Hart' van Nederland, tussen Rotterdam en Utrecht.

Het eerste bedrijf werd in 1857 opgericht door Jan Schouten. Als beurtschipper vervoerde hij vracht, vee en ook passagiers. Met zijn trekschuit voer hij langs een vast traject tussen Schoonhoven en IJsselstein. In de loop van de 19de eeuw, tijdens de tweede industriële revolutie, werd de eerste vrachtauto aangeschaft. Zoons Leendert en Arie Schouten reden langs ongeveer hetzelfde traject. Ze vervoerden voornamelijk brandstoffen. De brandstoffenhandel breidde zich uit met een extra vrachtauto.

Het bedrijf ging voor de tweede keer over van vader op zoon en Jan Schouten heeft het bedrijf verder uitgebouwd. Door de vondst van aardgas en de daarmee de krimpende omzetcijfers zag het bedrijf mogelijkheden om andere vracht te gaan transporteren, onder andere grondstoffen voor diervoeders.

Naarmate de economie in de jaren '60 fors doorgroeide en Rotterdam zich verder ontwikkelde tot wereldhaven nam ook het zeecontainertransport toe. Om naast het transport van stuk- en bulkgoed aan deze behoefte gehoor te geven kocht Schouten een eerste containerchassis.

Vanaf 1992 staan de broers Arie Schouten en Dirk-Jan, inmiddels de vierde generatie Schouten, aan het roer van het familiebedrijf. De meeste van in totaal 32 trucks transporteren zeecontainers vanaf de Rotterdamse Maasvlakte tot elke plek in het land, of verder binnen Europa. Daarnaast worden onder andere bouwmaterialen en verschillende grondstoffen getransporteerd en beschikt Schouten over flinke loodsen voor op- en overslag van goederen.

Schouten Transport Schoonhoven IJsselstein

 

Met deze historie bouwt Transportbedrijf Gebr. Schouten B.V. op een jarenlange ervaring in de transportwereld. Met een modern wagenpark, goed materieel en bovenal een gemotiveerd team van transportprofessionals bieden wij steevast de beste oplossing voor elke logistieke uitdaging. Schouten staat borg voor de tevredenheid van veel trouwe opdrachtgevers.

 

MAAK KENNIS MET ONZE ERVAREN TRANSPORTPROFESSIONALS

 

 

Schouten Transport Polsbroek Mercedes Actros